Normal_8612

UTRECHT - Er zijn onterecht diploma's uitgereikt op de Hogeschool van Amsterdam (HvA), zo meldde de Telegraaf zaterdag. Volgens docenten van de HvA zijn zo'n 15.000 studenten de dupe geworden van diplomafraude.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en de ASVA studentenunie pleiten voor een diepgravend onderzoek waarin de belangen van studenten voorop staan.

Er heerst onduidelijkheid over de ernst van de fraude. Tienduizenden studenten zijn onzeker over de kwaliteit van hun diploma en dit moet zo snel mogelijk worden opgehelderd. "We willen samen met ASVA in gesprek met het bestuur van de HvA om gedupeerde studenten goed op te vangen," zegt Pascal ten Have, voorzitter van de LSVb.

"Het belang van de student moet voorop staan in het vervolgtraject. Geruzie tussen docenten, managers en bestuurders mag hierin geen rol spelen," aldus ASVA-voorzitter Eline Peters.

Studenten die zich zorgen maken over de kwaliteit van hun diploma kunnen dit melden bij de ASVA studentenunie door te mailen naar klachten@asva.nl.

© Nationale Onderwijsgids