Normal_8255

HENGELO - Hogescholen Edith Stein en Saxion hebben een intentieovereenkomst gesloten voor het onderzoeken van de mogelijkheden om de reeds bestaande samenwerking verder te intensiveren.

In dit onderzoek worden alle opties verkend, waarbij een fusie niet het uitgangspunt is.

Saxion (Enschede, Deventer, Apeldoorn) en Edith Stein (Hengelo) werken binnen het samenwerkingsverband Twente School of Education al samen op het terrein van lerarenopleidingen, nascholing van leraren en onderwijsonderzoek.

Zo werken beide instellingen samen bij het verzorgen van lerarenopleidingen voortgezet onderwijs in Hengelo. Daarnaast werken beide hogescholen samen met de Universiteit Twente en Expertis Onderwijsadviseurs in een expertisecentrum. Dit expertisecentrum gaat zich helemaal richten op de vraag hoe in het onderwijs het talent van ieder kind maximaal tot zijn recht kan komen, met name op het terrein van techniek.

Beide hogescholen hebben in mei van dit jaar met de gemeente Hengelo afgesproken een haalbaarheidsonderzoek te verrichten naar nieuwbouw in Hart van Zuid bij het station Hengelo.

Op deze locatie willen Edith Stein en Saxion hun Twentse activiteiten op het gebied van onderwijs en onderwijsonderzoek concentreren. In juni 2012 nemen de hogescholen en de gemeente het definitieve besluit met betrekking tot deze nieuwbouwplannen.

Tegelijkertijd met het besluit tot nieuwbouw nemen de hogescholen een besluit over de definitieve vorm van samenwerking.

© Nationale Onderwijsgids