Normal_7866

ENSCHEDE - Zoals elk jaar is 1 oktober de peildatum voor de inschrijvingen bij hogescholen. Bij Saxion staan voor het studiejaar 2011/2012 23.630 studenten ingeschreven, in Enschede 14.588, in Deventer 8.141, in Apeldoorn 616 en in totaal 285 masterstudenten. De groei van het aantal door de overheid bekostigde studenten bedraagt bij Saxion 4,5% ten opzichte van vorig jaar. De landelijke groei van het totaal aantal ingeschreven studenten bedraagt 1%.

Voor het nieuwe studiejaar stroomden in totaal 6.538 nieuwe studenten voor bekostigde opleidingen in; dat is 4,4% meer dan in het vorige studiejaar. In Deventer bedroeg de groei 7,4%, in Enschede 2,6% en in Apeldoorn 11,6%. Landelijk daalt "de nieuwe instroom" in het HBO met 3%.

Het aantal masterstudenten bij Saxion is nog gering in aantal, maar groeide wel van 243 naar 285; een groei van 17 % vergeleken met vorig studiejaar.

De cijfers laten voor Saxion positieve afwijking zien ten opzichte van de landelijke ontwikkeling. De kwaliteit van het onderwijs, de verbetering van de studenttevredenheid en de nieuwe en unieke opleidingen zijn volgens Saxion debet aan de groei. Collegevoorzitter Wim Boomkamp: "Voor Saxion is groei geen doel op zich. We vinden een verdere kwaliteitsverbetering belangrijker, want we willen behoren tot de top-vijf-hogescholen van Nederland. Dat veel studenten dit opmerken en bij ons komen, is natuurlijk een mooie waardering".

De groei van het aantal studenten doet zich al enige jaren voor bij Saxion. Dit is aanleiding voor het realiseren van nieuwbouw in Deventer en nieuwbouwplannen in Enschede.

© Nationale Onderwijsgids