Plus Ultra op Campus Groningen krijgt ook TNO erbij als huurder

De bouw van Plus Ultra Groningen is in volle gang op Zernike Campus, onderdeel van Campus Groningen. TNO heeft besloten om ook intrek nemen in dit nieuwe multi-tenant gebouw. Onlangs werd de langjarige huurovereenkomst met Kadans Science Partner door TNO getekend. Dat meldt Kadans Science Partner. 

TNO zal de gehele tweede verdieping, ruim 1800 m2, van Plus Ultra Groningen gaan huren. TNO gaat zich hier richten op ICT en security, één van de focussectoren van Zernike Campus. Het is daarmee een bewuste keuze voor TNO om van haar huidige onderkomen naar de innovatieve campus te verhuizen.

TNO 

Erik Peeters, Director of Operations TNO unit ICT: “De Zernike Campus heeft zich in korte tijd ontwikkeld als middelpunt voor economische ontwikkeling op het snijvlak van onderzoek, onderwijs en ondernemerschap. De verhuizing van onze faciliteiten biedt ons daarmee de kans de samenwerking te verstevigen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de Hanze Hogeschool en de daar gevestigde ICT- en energiepartijen. Ook brengt de verhuizing het kantoor van TNO op loopafstand van een aantal initiatieven waarin TNO participeert, zoals de proeftuinen 5Groningen, BuildinG en het HESI-lab.”

Kantoor- en laboratoriumruimte

Het nieuwe gebouw Plus Ultra Groningen biedt kantoor- en laboratoriumruimten voor innovatieve bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen die samen met Kadans Science Partner en Campus Groningen willen bouwen aan een sterke community in de domeinen rondom energie, technologie en duurzaamheid. Door groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties samen in het Plus Ultra Groningen onder te brengen, worden ontmoetingen en samenwerkingen gestimuleerd.

Campussen in Europa 

Zo worden er verbindingen gelegd tussen organisaties op Campus Groningen, maar ook met organisaties op andere campussen. Plus Ultra Groningen maakt namelijk deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat diverse science parken en campussen in Europa met elkaar verbindt. TNO is al een bekende naam binnen dit netwerk en is reeds aanwezig in meerdere gebouwen van Kadans. Kadans is dan ook verheugd TNO ook in Groningen te mogen verwelkomen.

Hoogste punt 

Zeer binnenkort zal de bouw van Plus Ultra Groningen het hoogste punt bereiken. De oplevering wordt verwacht in het derde kwartaal van 2022.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Kadans Science Partner