Normal_7770

'S-HEERENBERG - De overheid krijgt van startup Studiemaster.nl voor het Hoger Onderwijs één miljoen in cash aangeboden. Voorwaarde is dat de regering meer doet aan de verbetering van het onderwijs en de kenniseconomie.

Het aanbod geldt voor 1 week en is middels een open brief aan de minister-president en de minister en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangeboden.

Als gevolg van de door de regering genomen maatregelen op het gebied van onderwijs voelt Studiemaster.nl zich genoodzaakt in actie te komen.

De actie is ingezet om aan de overheid duidelijk te maken dat de tot nu toe gemaakte keuzes op het gebied van onderwijs eerder leidt tot afbraak dan tot een verbetering van het onderwijs en de kenniseconomie in Nederland. Met als gevolg dat zowel de Nederlandse student als de economie hier uiteindelijk de dupe van wordt.

De 1 miljoen wordt in cash aangeboden (10.000 biljetten van 100 gulden) aan de regering. Eenzelfde waarde aan echte euro's wordt geïnvesteerd in de studenten die gebruik maken van het nieuwe Nederlandse webplatform, een marktplaats voor het handelen in studiedocumenten.

© Nationale Onderwijsgids