Normal_7694

BREDA - Studenten van Avans Hogeschool, Academie voor Algemeen en Financieel Management, zijn door de Gemeente Breda ingeschakeld om een analyse te maken waaruit moet blijken welk scenario voor de gemeente de voorkeur heeft bij de bouw van windturbines op het bedrijventerrein Hazeldonk. De gemeente wil de keuze uit vier verschillende opties laten doorrekenen.

Studenten bedrijfseconomie
Volgens het bestemmingsplan mogen er op het bedrijventerrein Hazeldonk windturbines gerealiseerd worden. Groepen derdejaarsstudenten bedrijfseconomie gaan de financiële gevolgen van vier beschikbare scenario's kritisch tegen het licht houden en de gemeente adviseren over de beste beslissing vanuit een financieel-economisch oogpunt.

Het is de eerste keer dat de gemeente Breda studenten van Avans Hogeschool op deze manier inzet om een concreet vraagstuk dat aan duurzaamheid is gerelateerd te bekijken. Het vraagstuk biedt geïnteresseerde studenten de mogelijkheid hun reguliere project in te vullen.

Duurzaamheidvraagstukken
De studenten bedrijfseconomie werken daarbij in nauwe samenwerking met het lectoraat Finance and Sustainability van Avans Hogeschool. Het lectoraat is tot stand gekomen met partijen uit het beroepenveld om daarmee goed te kunnen aansluiten op concrete financiële vraagstukken op het terrein van duurzaamheid zoals duurzaam investeren, beleggen en financieren en het vaststellen van de daarmee samenhangende risico's.

Het gericht kunnen aanpakken van deze vraagstukken door toekomstige (financiële) managers of adviseurs behoort tot een van de doelstelling waaraan Avans Hogeschool prioriteit geeft.