Normal_7547

AMSTERDAM - Studenten Sport Amsterdam (SSA), dé belangenvereniging voor sportende studenten in Amsterdam, ondertekende maandag in Den Haag een samenwerkingsovereenkomst met Hogeschool Inholland.

Met dit convenant kunnen vanaf nu ook alle Inhollandstudenten in Amsterdam optimaal profiteren van sportfaciliteiten in de hoofdstad.

Studenten Sport Amsterdam (SSA) behartigt sinds een jaar de belangen van de sportende student in Amsterdam en is het overkoepelende orgaan van alle Studenten Sport Verenigingen in Amsterdam. De SSA wordt ondersteund door de Vrije Universiteit, Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en vanaf deze week ook door Hogeschool Inholland.

Bij de SSA kunnen studenten terecht over alles wat met studeren en sport te maken heeft, zoals sportlocaties waar tegen studententarief gesport kan worden en informatie over hoe je mee kunt doen aan de Nederlandse studentenkampioenschappen.

Ook regelt SSA de afvaardiging naar grote (inter)nationale toernooien zoals de Batavierenrace en het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK). Dan is er ook het jaarlijkse sportgala, waarbij Amsterdamse studentsporters kans maken op prijzen in verschillende categorieën, waaronder de titel ‘Sportman of -vrouw van het jaar'.

Topsport bij Inholland
Hogeschool Inholland biedt topsporters de gelegenheid om studie en topsport te combineren. Het speciale topsportbeleid van Hogeschool Inholland maakt het mogelijk om een topsportcarrière te combineren met een hbo-opleiding. Om in aanmerking te komen voor deze faciliteiten moeten studenten de topsportstatus hebben of een erkend topsporter zijn.

De samenwerking met SSA betekent voor deze topsporters, en dan met name die in Amsterdam, dat ze meer en nog makkelijker toegang krijgen tot faciliteiten. Ook is er weer een nieuw belangrijk kanaal om te netwerken en aansluiting te zoeken tot klein- en grootschalige sportevenementen.

© Nationale Onderwijsgids