HvA benoemt Abdelhamid Idrissi tot derde Professor of Practice

Abdelhamid Idrissi wordt vanmiddag officieel geïnstalleerd als Professor of Practice Diversiteit aan de Hogeschool van Amsterdam. Idrissi gaat zich op de HvA onder meer bezighouden met het vraagstuk van studie-uitval en de rol die diversiteit en inclusie daarbij spelen. Dit meldt de Hogeschool van Amsterdam. 

Idrissi wordt geïnstalleerd tijdens de jaarlijkse HvA Kennisparade. Het is mogelijk de installatie live online bij te wonen. Tijdens zijn installatie zal hij ingaan op zijn ervaringen met kansenongelijkheid, het belang van talentontwikkeling en zijn plannen op het gebied van diversiteit en inclusie op de hogeschool.

Diversiteit 

“Het onderwerp diversiteit en inclusie heeft niets te maken afkomst van je ouders of de plek waar je wieg heeft gestaan,” stelt de nieuwe Professor of Practice. “Het gaat om het willen leren kennen van de ander. Het daadwerkelijk willen horen en begrijpen van die ander, van diens leefwereld, diens thuis en diens normen en waarden. Want enkel dan kun je voelen en begrijpen wie de ander is.”

Abdelhamid Idrissi wil dan ook nadrukkelijk in gesprek gaan met zowel de studenten als docenten van de hogeschool. “We gaan samen terugkijken en leren en we kijken samen naar de toekomst en hoe we het studiegeluk en studiesucces samen kunnen vormgeven voor de HvA.”

Amsterdam 

Abdelhamid Idrissi staat midden in de Amsterdamse samenleving. Met projecten in de wijk zet hij thematieken zoals de bestrijding van kansenongelijkheid op de kaart en voert hij de dialoog daarover in alle gebieden van de Metropool Regio Amsterdam. Abdelhamid Idrissi heeft Bouwkunde gestudeerd aan de HvA en is opgegroeid in Amsterdam Nieuw-West, waar hij de eerste Studiezaal startte, waarvoor hij in 2021 de Publieksprijs van de Nieuw Amsterdam Prijzen in ontvangst mocht nemen. 

Abdelhamid Idrissi werd in 2018 gekozen tot Amsterdammer van het Jaar, hij is maatschappelijk lid NPO van OC&W, lid van de programmaraad Kenniscentrum Kansenongelijkheid (Gemeente Amsterdam) en een vooraanstaande social entrepreneur met een brede visie voor de stad.

Derde Professor of Practice 

Abdelhamid Idrissi is, na Kate Raworth en Marleen Stikker, de derde Professor of Practice bij de HvA. De functie stelt de HvA in staat om personen aan zich te binden die een inspiratiebron zijn op actuele en toekomstgerichte strategische onderwerpen, die passen bij de missie en visie van de HvA.

Door: Nationale Onderwijsgids