Normal_8003

GRONINGEN -  Aanstaande donderdag lanceert het Kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool Groningen de website Energieke Restauratie als officiële start van het gelijknamige project. De website is vanaf donderdagmiddag 13.00 uur te bekijken op www.hanze.nl.

Energieke Restauratie staat voor een energiezuinige ingreep aan een historisch gebouw; zo kun je bijvoorbeeld een oude fabrieksruimte geschikt maken als kantoorpand.

Een authentieke vochtige kerk, een karakteristieke fabriek: prachtig, maar hoe maak je een dergelijke ruimte geschikt voor bewoning of werkruimte? Het Kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool Groningen maakt van dit interessante en actuele gegeven een praktijkgericht onderzoeksproject.

Onder regie van het Kenniscentrum gaan studenten en docenten van de hogeschool samenwerken met noordelijke ondernemers en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed om slimme energietoepassingen te bedenken. Uitkomst van het onderzoek kan bijvoorbeeld een praktijkvoorbeeldenboek zijn of een stappenplan voor architecten, aannemers of projectontwikkelaars.

© Nationale Onderwijsgids