Normal_7291

LONDEN - Het Inhollandroeiteam strijdt dit weekend om de winst tijdens de Great River Race in Londen, zo meldt de hogeschool.

Aan deze marathonrace van 21 mijl stroomopwaarts doen ruim 300 roeiteams vanuit de hele wereld mee. Hans de Bekker, marktonderzoeker en -analist bij de afdeling Marketing en Communicatie: "Iedereen praat hier al maanden over. Het zo'n unieke beleving dat we vorig jaar al hadden besloten opnieuw mee te doen."

"Dit is de derde keer dat we meedoen aan deze race," vertelt De Bekker. "Vorig jaar zijn we na lange tijd, meer dan tien jaar, weer mee gaan doen. En ja, er zitten nog roeiers in de boot die toen ook meededen. De omvang van de race is enorm, er doen honderden boten aan mee en alle verschillende klassen door elkaar. Je roeit 21 mijl onder 28 verschillende bruggen dwars door Londen heen. Echt een indrukwekkende ervaring."

Het Inhollandroeiteam, dat wekelijks samen traint, denkt zeker kans te maken om te winnen in de klasse waarin ze meedoen. "Voor de overall overwinning zijn we helaas niet snel genoeg," vertelt Hans. "De regels zijn ook weer anders dan in Nederland dus het is lastig om te vergelijken. We gaan het zien zaterdag."