Normal_6484

Een studieperiode of stage in het buitenland is buitengewoon nuttig in de voorbereiding op de internationaal georiënteerde beroepspraktijk. Daarom vindt de Hanzehogeschool Groningen het erg belangrijk om aan haar studenten een beurs te kunnen toekennen om een buitenlands verblijf mogelijk te maken.

De hogeschool is daarom erg blij met de toekenning van de bijna € 715.000, -aan Erasmusgelden voor het studiejaar 2011-2012.

Het Leven Lang Leren programma van de Europese Commissie heeft als doel het bevorderen van samenwerking tussen de deelnemende landen op onderwijsgebied. Het programmaonderdeel dat betrekking heeft op het hoger onderwijs draagt de naam ERASMUS.

Binnen ERASMUS zijn beurzen beschikbaar voor studenten die in het kader van onderlinge afspraken tussen deelnemende universiteiten en hogescholen tijdelijk in het buitenland willen studeren of stage willen gaan lopen. De beurzen worden niet direct aan studenten, maar aan de hogeschool of universiteit toegekend. Deze bepaalt vervolgens welke student voor een beurs in aanmerking komt. De studieperiode of stage varieert van minimaal drie maanden tot een studiejaar. Niet alleen studenten kunnen voor een ERASMUS beurs in aanmerking komen. Er zijn ook beurzen voor personeelsleden. Docenten kunnen een beurs aanvragen als zij bij een buitenlandse partner willen lesgeven en overige personeelsleden kunnen naar het buitenland voor een training of stage.

Naast de zogenaamde mobiliteitsgelden heeft de Hanzehogeschool Groningen ook ERASMUS subsidie ontvangen voor het organiseren van vier zogenaamde Intensive Programmes. Tijdens deze programma's komen docenten en studenten uit verschillende landen bij elkaar voor een intensief studieprogramma rond een belangrijk thema.