Normal_6554

Ballast Nedam heeft overeenstemming bereikt voor de realisatie van nieuwbouw voor de Hogeschool van Amsterdam, sport- en horecafaciliteiten en studentenwoningen aan de Wibaut respectievelijk Boerhaavestraat.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de realisatie van de Amstelcampus aldaar.

Wibauthuis
Het nieuwe Wibauthuis biedt onderdak aan onderwijsvoorzieningen, kantoorruimten en een ondergrondse parkeergarage. Achter het Wibauthuis komt een apart woongebouw met 60 studentenwoningen. In het nieuwe Boerhaavegebouw worden naast onderwijsvoorzieningen ook sportfaciliteiten met horecavoorziening en studentenwoningen ondergebracht. In totaal beslaat het project ruim 67.700 m2 bvo. Eind 2014 zullen het Wibauthuis en het Boerhaavegebouwworden opgeleverd.

Het nieuwbouwproject heeft een totale contractwaarde van ruim EUR 93 miljoen, inclusief de technische installaties. De installatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door Burgers Ergon.

Amstelcampus
De nieuwbouw van het Boerhaavegebouw en het Wibautgebouw maken deel uit van de ontwikkeling van de Amstelcampus. Deze nieuwe stadscampus van de Hogeschool van Amsterdam biedt een unieke combinatie van studeren, wonen, werken en recreëren. Ballast Nedam was in het verleden reeds verantwoordelijk voor de renovatie van het Kohnstammgebouw en realiseert momenteel ook het parkeerdek Kohnstammhof.