Normal_6572

Het exploitatietekort van de Evangelische Hogeschool (EH) in Amersfoort is teruggedrongen tot minder dan 30.000 euro dankzij een legaat, diverse studentenacties en extra financiële steun van de achterban. Dat meldt DeStadAmersfoort.nl.

De EH meldde in mei dat ze het boekjaar 2010/2011 dreigden af te sluiten met een financieel tekort van 100.000 euro. Definitieve cijfers worden na controle van de boekhouding in oktober bekend gemaakt.

De Basisjaar- en Trajectstudenten (bij elkaar 277 jongeren) kregen ieder van de hogeschool 100 euro om dit te verdubbelen. Allerlei creatieve initiatieven werden ontwikkeld, waaronder een open collegedag voor volwassenen, een theaterstuk, een benefietsymposium (onder meer met André Rouvoet en Arjan Lock), sponsortochten, pepermunt-, stroopwafel- en bloemenverkoop. Daarnaast werden er auto's gewassen bij onder andere de Evangelische Omroep en Christelijke Hogeschool Ede.

De totale opbrengst bleek uiteindelijk 54.858,83 euro te zijn, waardoor er een winst werd geboekt van 27.153,83 euro.

Directeur Els van Dijk laat in een brief naar de achterban weten zeer dankbaar te zijn: ,,Wij ontvingen een fors legaat. Geweldig. We waren er stil van. Ten tweede reageerden velen op onze oproep en ontvingen we veel meer van onze particuliere donateurs dan gebruikelijk in de maand mei. En ten derde gingen onze studenten aan de slag met allerlei fondswervende acties voor de EH. Wat een enthousiasme.''

De EH is volledig afhankelijk van donateurs en ontvangt geen enkele overheidssubsidie. De school is vooral bekend van het EH-Basisjaar, een eenjarige opleiding ter voorbereiding op hbo en universiteit, en het EH-Traject, een vijf maanden durende opleiding gericht op studenten die voortijdig stoppen met hun studie.

Daarnaast biedt de EH ook onderwijsprogramma's voor (jong)volwassenen via de cursus Persoonlijke Ontwikkeling en de EH-Masterclass.