Normal_5924
Saxion is gisteren op de eerste plaats geeindigd bij de nationale wetenschapsquiz van Kivi Niria, in de categorie studenten, zo meldt de hogeschool.

De quiz werd gehouden op de Universiteit Twente. Het team, met leden van de studentenverenigingen Ident (Crime Science) en Sterck (IPO), versloeg de teams van alle technische universiteiten in Nederland en het enige andere hbo-team, dat van SV Archimedes (Werktuigbouwkunde, Saxion).

Geweldige ervaring
Er waren vragen over nanotechnologie, biologie en wiskunde maar ook over het effect van Social Media. De winnaars (Anneloes Bork, Denise Foppen, Mart Holle, Timme Dankers en Yvo Romp) gaven aan een geweldige ervaring te hebben gehad, met een mooie show, livemuziek en spetterende presentatie door wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Vanuit de politiek werd medewerking verleend door een team met onder anderen Diederik Samsom en Pieter Omtzigt. En door een team bestaande uit de burgemeester van Hengelo en wethouders uit Hengelo en Enschede.

Daarnaast waren teams vanuit het bedrijfsleven aangemeld, een team met journalisten van 'De Ingenieur' en niet te vergeten het KIVI NIRIA Hoofdbestuur.

Kivi Niria is het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs.