Normal_5892

Op vrijdag 20 mei 2011 is de Academie Gezondheidszorg van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) gastheer van de NBN-voorjaarsconferentie. NBN staat voor Netwerk Bedrijfsethiek Nederland.

Op de conferentie is ook het toneel voor de uitreiking van de jaarlijkse NBN-Rabobank Scriptieprijs, een prijs die al twee maal eerder is gewonnen door een student van de CHE.

Beroepsethiek
De middag zal in het teken staan van beroepsethiek en de rol van ethiek in het onderwijs. De sprekers zijn Dr. Bart Cusveller, lector Verpleegkundige Beroepsethiek aan de CHE en dr. Mariette van den Hoven, universitair docent aan de Universiteit Utrecht.

Zij zullen een betoog voeren over de (gewenste en noodzakelijke) ontwikkeling van beroepsethiek en het ethiekonderwijs in Nederland.

Scriptieprijs
Aansluitend looft het Netwerk Bedrijfsethiek Nederland de NBN-Rabobank Scriptieprijs uit aan de schrijver/schrijfster van de beste afstudeerscriptie die bedrijfsethiek, integriteit en/of maatschappelijke verantwoordelijkheid als hoofdonderwerp heeft.

Met de scriptieprijs wil het NBN de studie stimuleren naar bedrijfsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen en de implementatie daarvan in de strategieontwikkeling en bedrijfsvoering van ondernemingen.

Ook dit jaar zijn er weer enkele genomineerde master- en bachelorstudenten die meedingen naar de prijs. Voor zowel master- als bachelor-scripties is er een prijs van € 1.500,- beschikbaar. De prijs wordt beschikbaar gesteld door de Rabobank.