Normal_5857

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) begint aan de volgende fase in de bouw van de Amstelcampus. Tijdens een ontbijtbijeenkomst voor buurtbewoners, medewerkers, studenten en andere betrokkenen heeft burgemeester Eberhard van der Laan vanmorgen het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Boerhaavegebouw en het Wibautgebouw.

Na korte speeches van rector Jet Bussemaker en CvB-vicevoorzitter Paul Doop legde Van der Laan de eerste schuimen bakstenen neer, die symbolisch het fundament van de Amstelcampus vormen.

De nieuwbouw van de Amstelcampus bestaat uit het Boerhaave- Wibaut- en het Rhijnspoorgebouw. Op de Boerhaavelocatie wordt het domein Maatschappij en Recht gevestigd. Naast onderwijsvoorzieningen worden er op die locatie circa 154 studentenwoningen en een aantal sportvoorzieningen gerealiseerd.

Vanuit de Amstelcampus worden evenementen voor de buurt georganiseerd, vanuit cultureel en maatschappelijk perspectief. De start van de nieuwbouw is daarom een belangrijk moment voor de buurt, de stad en de HvA.