Normal_5682
Over twee weken organiseert iMMovator de Media Future Week in Almere. Tijdens de Media Future Week komen de beste studenten, docenten, lectoren en jonge professionals van vijf media & entertainment opleidingen samen om zich te verdiepen in de toekomst van de media. In een interactief vierdaags programma werken ze in multidisciplinaire groepen aan relevante cases over de toekomst van de (cross)media.

Om de deelnemers te helpen met het uitwerken van de cases worden ze geholpen door presentaties en workshops van professionals uit binnen- en buitenland. Met bijdragen van onder meer:
- Media Futurist Gerd Leonhard, leidend expert in de crossmediasector
- Marian Salzman, één van de meest gerenommeerde trendwatchers ter wereld
- Gamesgoeroe Chris Crawford over 'interactive storytelling'
- Tweemaal Emmy Award winnaar Seth Shapiro

Verder komen de Hoofden Nieuwe Media van de VARA (Rutger Verhoeven), VPRO (Erik van Heeswijk) en SBS (Jeroen Verbeek), creative designer/kunstenaar Justus Bruns en Ex Machina CEO Jeroen Elfferich. Op dinsdag vinden er presentaties en workshops plaats door Geert Lovink (UvA), Indira Reynart (The Janeway), Sietse Bakker (Eurovisie Songfestival) en David Linssen (CTO Dutchview). De week wordt luchtig afgesloten door Boom Chicago. Het volledige programma van dag tot dag is te vinden op de website.

Op maandagmiddag wordt ook een sessie georganiseerd voor mediaprofessionals. Van 14.15 tot 16 uur verzorgt Gerd Leonhard een sessie over de toekomst van de media. Professionals kunnen zich gratis aanmelden via de website van iMMovator.

De Media Future Week is een initiatief van iMMovator Cross Media Network, in samenwerking met de gemeente Almere, de Hogeschool Utrecht (HU), Hogeschool Rotterdam (HR), Saxion, Noordelijk Hogeschool Leeuwarden (NHL) en Windesheim Flevoland. Doel van de Media Future Week is om de relatie tussen onderwijs- en kennisinstellingen en de media-industrie te verstevigen. "We vinden het belangrijk om de deelnemers in contact te brengen met belangrijke spelers in het mediaveld, die ze anders nooit zouden ontmoeten", zegt coördinator Frank Visser van iMMovator Crossmedia Network. "Daarom bieden we hen een exclusief programma, met toonaangevende sprekers uit zowel de Nederlandse als de buitenlandse media-industrie".