Utrecht bouwt 200 extra studentenwoningen

Op vrijdag 30 april is door wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling) symbolisch de eerste paal geslagen voor de bouw van 200 studentenwoningen. Het wordt een woongebouw met tien verdiepingen voor de Stichting Studenten Huisvesting (SSH). Het gaat om onzelfstandige studentenkamers gaat die vallen onder het woningwaarderingsstelsel. Dit meldt de gemeente Utrecht.

“Deze 200 studentenwoningen hebben we in onze stad hard nodig”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). “Utrecht is nu eenmaal populair onder studenten die hier graag komen studeren en wonen. We verwachten dat we hier volgend jaar al de eerste bewoners kunnen verwelkomen.”
 
Het wordt een woongebouw met tien verdiepingen voor de Stichting Studenten Huisvesting (SSH). Naar verwachting zal het gebouw in het derde kwartaal van 2022 gereed zijn voor bewoning. De studentenkamers hebben een eigen badkamer en een gemeenschappelijke kookruimte. De balkons dienen als ontmoetingsplaats.
 
Het bijzondere van dit gebouw is dat het om onzelfstandige studentenkamers gaat die vallen onder het woningwaarderingsstelsel. Daardoor kunnen de woningen tegen vastgestelde prijzen verhuurd worden en blijven ze ook echt betaalbaar. “Als we de ambitie willen waarmaken om het enorme tekort aan studentenkamers in Utrecht in de komende jaren in te lopen, hebben we elkaar én locaties als deze hard nodig”, aldus Rob Donninger, directeur-bestuurder van SSH.
 
Door: Nationale Onderwijsgids