Normal_5275

Agron Shala, student International Business and Management Studies aan Hogeschool Zeeland, is de winnaar van de prestigieuze ECHO Award in de categorie 'HBO-algemeen'. De ECHO Award is een landelijke award voor excellente studenten van niet westerse afkomst.

Agron Shala is een vijfentwintigjarige student van de opleiding International Business & Management Studies. Hij combineert het derde en vierde jaar en hoopt daardoor in juni zijn studie in drie jaar af te ronden.

Agron kwam op dertienjarige leeftijd als vluchteling van Kosovo naar Nederland. Via mbo niveau 1 en 2 behaalde hij in 2008 zijn mbo diploma niveau 4. Zijn geslaagde mbo-stage bij het internationale bedrijf Lamb Weston/Meijer en zijn studie Engels leverden hem uiteindelijk een parttime baan op en een toelating tot de Engelstalige IBMS-opleiding, zodat hij zijn ambities om zich internationaal te ontwikkelen kan waarmaken.

Op woensdag 6 april 2011 vond in Amstelveen de uitreiking plaats van de ECHO Award. Agron krijgt als beloning een zomercursus aangeboden aan de Amerikaanse universiteit UCLA in Los Angeles.

De lat lag hoog dit jaar, want twee jaar op rij heeft een HZ-student in de categorie 'HBO-algemeen' deze prestigieuze prijs gewonnen: in 2009 was het verpleegkundestudent Leroy de Priester en in 2010 Wendy Keza van de opleiding International Business and Management Studies.

De ECHO Award is ingesteld om meer kansen te creëren voor talentvolle niet-westerse allochtone studenten die tot de eersten uit hun omgeving behoren die studeren.