Normal_5258

Gistermiddag hebben de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en OBS Aldoende het geveldoek "Samen bouwen aan een duurzame buurt" onthuld.

Dit geveldoek is gemaakt door de leerlingen uit groep 6 en komt aan de wand van de school te hangen die grenst aan het bouwterrein van de Amstelcampus van de HvA. In het kader van de bouw zijn er nauwe banden met de basisschool en is er bij Aldoende een gastles over duurzaamheid gegeven door studenten van de HvA.

Studenten van The Next Generation, onderdeel van de minor Sustainable Leadership and Entrepreneurship van de hogeschool, hebben een gastles over duurzaamheid gegeven aan de leerlingen van groep 6.

De studenten hebben met de kinderen gesproken over duurzaamheid in het algemeen en afval in het bijzonder. Wat is afval en wat doet het met het milieu?

De leerlingen zijn daarna in groepjes aan de slag gegaan met vijf thema's; betrokkenheid, Amstelcampus, water, energie en afval. Ieder themagroepje heeft de ideeën in een grote tekening op papier gezet. De originele tekeningen zijn door een grafisch vormgever verwerkt tot een afbeelding die op het doek is gekomen.