Normal_5210

De halve finalisten van de 9e editie van de Student van het Jaar/Student of the Year verkiezing van Studenten.net zijn bekend. Vanaf maandag dingen nog 12 mannelijke en 12 vrouwelijke halve finalisten mee naar de titel ‘Student van het Jaar 2011'.

Tot 2 mei zullen de halve finalisten verschillende opdrachten uitvoeren, waarmee ze extra stemmen kunnen verdienen. De mannelijke en vrouwelijke winnaar zullen een jaar lang de titel ‘Student van het Jaar 2011' dragen en een ambassadeursfunctie voor Studenten.net bekleden.

De Student van het Jaar verkiezing is een zoektocht naar de student die als beste beauty & brains combineert; studenten die een hbo- of wo opleiding volgen, ambitieus zijn, maar ook fotogeniek. Na een online stemperiode zijn 24 studenten overgebleven.

Stemmen
Op de 24 halve finalisten kan via www.studentvanhetjaar.nl/vote gestemd worden. Afwisselend zijn er foto's en (anonieme) antwoorden te zien op de vragen ‘activiteiten naast de studie' en ‘ambities', waarbij telkens 1 favoriet kan worden aangeven.

Het is vanaf nu ook mogelijk per kandidaat een voorkeurstem uit te brengen. Op die manier kunnen kandidaten mensen oproepen alleen op hen te stemmen. De button hiervoor is onderaan het profiel van de deelnemer te vinden. Per dag kan er één voorkeurstem worden uitgebracht.

Testen
De halve finalisten zullen de komende weken verschillende opdrachten moeten uitvoeren waarbij hun intelligentie wordt getest door middel van een competentietest en een debat. De studenten kunnen bij deelname aan het debat extra punten verdienen en zo hun kans op een plek in de finale vergroten.

Bekendmaking finalisten
Op maandag 2mei zullen de zes finalisten bekend worden gemaakt. Zij zullen een weekend in Berlijn doorbrengen, waar ze tegen elkaar zullen strijden om extra punten (stemmen).

Ook worden ze uitgenodigd voor een professionele fotoshoot. Deze foto's zullen vervolgens bij de profielen worden geplaatst.

Prijzen en finalefeest
Naast de titel en bijbehorende award winnen de mannelijke en vrouwelijke winnaar een contract bij Dutch Casting Agency, een Samsung Galaxy Tab, een weekend cabrio rijden in een Fiat 500 en een vakantie naar de zon voor 2 personen.

De uitreiking van de Studenten Awards, waaronder de Student of the Year award, vindt plaats op donderdag 19 mei 2011 op Bal11, het grootste studentengala van Nederland.

Bij de uitreiking zullen artiesten als Guus Meeuwis en Wolter Kroes hun opwachting maken en zijn de winnaars van de landelijke cabaretfestivals als het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival te vinden in de comedyzaal en zal Erick E in de dancezaal komen draaien.