COVID College Tour: Avans Hogeschool organiseert corona-masterclasses

Avans Hogeschool organiseert de komende tijd vijf masterclasses over verschillende onderwerpen die spelen rond het coronavirus. In samenwerking met Diederik Gommers, Sander Herfst en Marjolein Kikkert worden er mini-colleges gegeven over deze onderwerpen. Daarna gaat de expert in gesprek met de studenten om erachter te komen wat er bij hen leeft. De masterclasses zijn voor iedereen toegankelijk. Dit meldt Avans Hogeschool.

Initiatiefneemster Eefje Schrauwen, docent/onderzoeker bij ATGM: “Eind vorig jaar doceerde ik het vak virologie-immunologie aan een klein clubje derdejaars Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek studenten. Dit vak was nog nooit zo populair! We hebben veel gesproken over het Sars-CoV-2 virus, en alles daar omheen. Daarnaast hebben we samen met een viroloog van het Erasmus MC gesproken over onze afweer tijdens deze infectie. De studenten stelden vragen en er werd veel gesproken over vaccins en andere zaken omtrent COVID-19. Toen kwam de gedachte, dit moeten we voor meer studenten aanbieden! […] Met behulp van deze Covid College Tour geven wij de studenten onderwijs over COVID-19 gerelateerde onderwerpen en bieden we ze een podium om met een expert in gesprek te gaan.”

Onderwerpen en vragen die zeker aan bod komen zijn:

  • De historie van pandemieën: hoe ontstaat een pandemie, hoe kan het ineens zo groot worden?
  • Het ziektebeeld: waarom belandt iemand op de IC en krijgt de ander alleen een loopneus?
  • Vaccineren: hoe komt het dat we zo snel een vaccin hebben? Is het wel veilig?
  • De economie: wat is het effect van deze pandemie en de maatregelen op de economie? Hoe lang gaan wij hier nog ‘last’ van hebben?
  • Ons gedrag: wat zijn onze drijfveren om ons te houden aan de maatregelen, en soms ook niet? Hoe laten we ons beïnvloeden door anderen?

In iedere masterclass geeft een expert een mini-college over een van deze onderwerpen. Daarna gaat de expert in gesprek met de studenten om erachter te komen wat er bij hen leeft. 

Programma Masterclasses

  • De historie van pandemieën - 10 maart van 17.00 tot 18.15 uur 
  • Het ziektebeeld van COVID-19 - 24 maart van 20.00 - 21.15 uur  
  • Vaccineren - 7 april van 20.00 - 21.15 uur
  • Het effect op de economie - 28 april  van 20.00 - 21.15 uur
  • Ons gedrag tijdens COVID-19  - 19 mei van 20.00 - 21.15 uur

Meer informatie over Covid College Tour lees je op de website. Hier kun je ook aanmelden en je vraag stellen aan een van de experts.

Door: Nationale Onderwijsgids