Normal_4613

Fontys Hogescholen, Bibliotheek Midden Brabant en culturele instellingen verenigd in netwerkvereniging ‘De Locomotief' laten een onderzoek doen naar de mogelijkheden en de haalbaarheid van een gezamenlijke huisvesting in de Spoorzone Tilburg.

De te onderzoeken ‘Stadscampus' moet een aantrekkelijke omgeving gaan bieden voor nieuwe vormen van interactie tussen onderwijs, creatieve bedrijvigheid, podium en nieuwe media. Het onderzoek wordt verricht door een denktank onder leiding van Barcode Architects (Rotterdam) en de in Tilburg gevestigde Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw. In mei zullen de resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd.

Spoorzone
De Spoorzone is een van de strategische ontwikkellocaties voor de stad Tilburg. Het is voor de gemeente van groot belang dat zich hier partijen vestigen die een echte meerwaarde betekenen voor de stad.

Het haalbaarheidsonderzoek vindt plaats met medeweten van de gemeente, die onlangs voor de Spoorzone een ‘kennis-plus profiel' vaststelde. De gemeente gaat de resultaten van het onderzoek hieraan toetsen.

Medio mei zullen de bevindingen gepresenteerd worden en kan ingegaan worden op vragen van financiële haalbaarheid en inhoudelijke synergie. Er wordt een uitvoerige analyse uitgevoerd van alle partijen en van de stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden.

Op basis van de resultaten zullen de partijen besluiten over de wenselijkheid en haalbaarheid van het vervolg van het proces.