Normal_4590

Deltacommissaris Wim Kuijken is de nieuwe juryvoorzitter van de Delta Water Award. De prijsvraag, waarvan de inschrijving deze week start, daagt jonge ingenieurs en studenten uit om met ideeën te komen die de Zuidwestelijke Delta kunnen versterken, zo meldt de Hogeschool Zeeland.

Kuijken werd een jaar geleden door het kabinet aangesteld als Deltacommissaris. Hij ziet de Delta Water Award als een eigentijdse manier om 'young professionals' te betrekken bij het komen tot innovatieve projecten die kunnen bijdragen aan zijn Deltaprogramma. Ook Commissaris van de Koningin Karla Peijs is nauw bij de prijsvraag betrokken. 'Ik kijk uit naar vernieuwende ideeën die bijdragen aan het prettig en veilig wonen, werken en leven in Zeeland.'

'Ontwikkel een innovatief en duurzaam project dat de economische kracht van de Zuidwestelijke Delta versterkt.' Zo luidt de uitdaging die de Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Zeeland Seaports, Evides Waterbedrijf, Delta Zeelandfonds, Hogeschool Zeeland en Waterschap Scheldestromen met de prijsvraag aan young professionals stellen.

Teams met vertegenwoordigers uit verschillende vakgebieden mogen tot 5 mei een projectidee indienen. De vijf beste teams worden genomineerd en mogen hun idee verder uitwerken, hierbij ondersteund door de organisaties achter de prijs, waaronder de Delta Academy van de Hogeschool Zeeland.

Tijdens de internationale manifestatie Dutch Delta Design in april 2012 maakt juryvoorzitter en Deltacommissaris Wim Kuijken bekend welk team er met de hoofdprijs vandoor gaat: 15.000 euro en een studiereis naar een Delta elders in de wereld. Zo mochten de winnaars van de eerste editie van de Delta Water Award (2008/2009) mee met een handelsreis naar de Yangtze delta in China.

Wim Kuijken: 'De Zuidwestelijke Delta is een belangrijk gebied binnen ons Deltaprogramma, dat tot doel heeft om ons land ook op de langere termijn veilig en klimaatbestendig te maken. Daarom omarm ik de uitdaging die met deze Delta Water Award aan jonge mensen gesteld wordt en kijk ik uit naar de plannen die op tafel komen.'