Normal_4493

In het Deprezgebouw in de Tilburgse Spoorzone vond vandaag de eerste High T plaats. Met workshops, demonstraties en een uitgebreide informatiemarkt wilden de technische en ict-opleidingen van Fontys, Avans, de Universiteit van Tilburg (UvT) scholieren een goed beeld geven van de mogelijkheden in Tilburg.

Zo'n tweehonderd scholieren van 4/5 havo, 5/6 vwo en mbo hadden zich aangemeld voor deze beroepsoriëntatiedag die haar eerste editie beleefde in een voormalige stoomketelfabriek. Ze werden opgewacht door medewerkers en studenten van alle hbo-techniek- en ict-opleidingen in Tilburg en bedrijven als de Koninklijke Luchtmacht, Heijmans, Coca Cola en Interpolis. Ook de gemeente Tilburg was prominent aanwezig omdat zij volgens hun vertegenwoordiger Anette Mengde techniekpromotie erg belangrijk vindt.

Directeur Ans Buijs van Fontys Lerarenopleiding Tilburg benadrukte in haar openingswoord het belang van vrouwelijke rolmodellen in de techniek. ‘Scholieren die les krijgen van een vrouwelijke leraar wis- schei-, natuurkunde of techniek zijn eerder geneigd tot een keuze voor een bètarichting.'

Het evenement werd geopend met een theeceremonie.