Normal_4542

Klas 1C van het Windesheim heeft gisteren een pedagogenmiddag georganiseerd in teken van War Child. Omdat toekomstige pedagogen, en dat zijn de studenten van het Windesheim, te maken krijgen met kinderen met een oorlogsverleden was deze dag gekoppeld aan War Child.

In het begin van de middag werd er uitgelegd, aan de hand van de dvd met het werk van War Child en de documentaire over Siera Leone, wat War Child precies doet voor oorlogskinderen.

De studenten werden verdeeld in groepjes en hebben allemaal een activiteit gedaan die in 3 lokalen plaats vonden. Zo was er een lokaal met de film Wit Licht waar ook het spel ‘Ik hou van War Child' (gebaseerd op het ‘Ik hou van Holland' programma) werd gespeeld, een lokaal waar gedichten werden geschreven over kindsoldaten en een lokaal waar de mooiste cheque werd gemaakt en gekozen.

''Laat voor deze kinderen, de zon weer opnieuw opkomen'' is de gekozen tekst die op de cheque terecht is gekomen. €397 werd ingezameld met de verkoop van poffertjes en frisdrank.

Bron: AllePersberichten.nl