Normal_4380

Inhollandstudenten protesteerden donderdagmiddag voor het gebouw van de Volkskrant in Amsterdam. De reden: eenzijdige verslaggeving door deze krant en andere media over tentamenfraude bij Hogeschool Inholland, waardoor de hele hogeschool onterecht in een kwaad daglicht wordt gesteld. "We willen een tegengeluid laten horen."

De studenten waren eensgezind in hun mening dat Inholland onevenredig veel aandacht krijgt, waardoor incidenten structureel lijken en alle studenten in een kwaad daglicht komen te staan. Ondanks het bescheiden aantal demonstranten waren er fotografen en journalisten van BNN, PowNed, stadszender AT5 en natuurlijk De Volkskrant zelf aanwezig.

De hoofdredacteur van De Volkskrant, Philippe Remarque, kwam al snel naar buiten om met de studenten te spreken. "Wij zijn slechts de boodschapper", verdedigde hij de berichtgeving van de krant. "Zonder onze verslaggeving zouden misstanden nog langer blijven bestaan."

Een student vroeg zich hardop af of de benadering van de Volkskrant niet te eenzijdig was: "Bent u al op onze hogeschool langsgeweest? Pas dan kunt u zich een oordeel vormen over het onderwijs. Want ik weet dat de kwaliteit van mijn opleiding en de inzet van de docenten prima is."

Remarque zegde toe een journalist te zullen sturen om de mening van de studenten zelf te peilen. "Dat kan een interessant stuk opleveren, met aan de ene kant het heersende beeld en aan de andere kant studenten die vinden dat de kwestie opgeblazen is."