Normal_4165

Voor acht bands en artiesten was woensdag de dag van de waarheid. In de Sugar Factory in Amsterdam vond de finale van de Inholland Popprijs plaats. Dit evenement filtert elk jaar weer de grootste muziektalenten uit de studentenpopulatie van Hogeschool Inholland. De vierkoppige rockband Heroism maakte het meeste indruk.

De driekoppige jury, bestaande uit Meindert Bussink, hoofdredacteur van 3voor12/Amsterdam, 3FM-dj Sander Guis en muziekjournalist Harm Groustra, kreeg behoorlijk diverse muziek voor hun kiezen. De jury - gezeten op het balkon - had het daarom niet makkelijk.

"Het is me vies tegengevallen," zei Sander Guis, "en ik zal moeten kiezen op gevoel. Waar ik op heb gelet is of een band alles heeft, of hun nummers op de radio passen en of ik ze in de auto zou luisteren."

Totaalpakket
Uiteindelijk wisten hij en zijn collega's een keuze te maken. Nummer drie werden de rappers van Insayno, waartegen jurylid Harm Groustra opmerkte: "Er is nu toevallig een grote hiphopavond in de Paradiso. Jullie zouden daar tussen kunnen passen!".

Het energieke SRS (Sexual Reproductive Systems) liep weg met de tweede prijs. "Hele goede muzikanten, echt weergaloos!", aldus Sander.

Maar het allerbeste vonden de drie toch wel de gruizige en "lekker sleazy" sound van Heroism. Alles klopt, ze hebben "het totaalpakket", volgens de jury. De vier leden gingen naar huis met een mooi prijzenpakket, bestaande uit onder meer een waardebon van 450 euro, opnames van een videoclip, een professionele fotoshoot en een optreden op Bevrijdingspop in Haarlem.