Normal_3967

Op vrijdag 14 januari is een nieuwe foto-expositie van studenten Fotojournalistiek en Beeldredactie van Hogeschool Utrecht van start gegaan in Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Dit jaar is het thema van de expositie ‘Duurzaamheid'.

Bij duurzaamheid denken velen al gauw aan het terugdringen van co2-uitstoot, elektrische auto's en windmolens of biologische veeteelt. De studenten hebben een geheel eigen invulling aan het thema gegeven.

De klas is in groepen verdeeld en elke groep heeft met een eigen visie het thema voor de lens weten te vangen. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige beelden van vrijwilligerswerk, waarbij een vrijwilliger het leven van een vrouw met een psychische beperking duurzamer maakt, door geregeld samen tijd door te brengen. Maar ook beelden van actieve hoogbejaarden of van transplantatiepatiënten die wachten op een donororgaan.

De expositie is de afsluiting van de minor Fotojournalistiek en beeldredactie van Hogeschool Utrecht die september 2010 van start is gegaan.

De expositie wordt feestelijk geopend door fotografe Ilvy Njiokiktjien. Zij is oud-studente van Hogeschool Utrecht en won in 2008 de Canon prijs van de Zilveren Camera, de prijs voor jong fotografietalent en de National Geographic prijs in de categorie Mens.

De expositie loopt nog tot en met 20 januari.