Normal_3966

Komende drie jaar zet Hogeschool Inholland zijn kennis en instrumenten in om Latijns-Amerikaanse universiteiten te versterken met betrekking tot het thema ‘Levenlang Leren'. Het project gaat in maart van start met de titel ‘Transatlantic Lifelong Learning: Rebalancing Relations (TRALL)'.

Het project TRALL is onderdeel van het zogeheten ALFA-programma waarmee de Europese Commissie sinds 1994 beoogt de structurele samenwerking tussen Europa, Latijns-Amerika en de Caraïben te versterken. Het TRALL-project is bedoeld om samenwerking in het hoger onderwijs te versterken. En dan met name door strategieën op het gebied van Levenlang Leren.

Competenties zijn goud waard
De keuze voor het thema Levenlang Leren in het ALFA-programma komt niet uit de lucht vallen. Een levenlang leren wordt beschouwd als dé strategie om beginnende en werkende professionals duurzaam voor te bereiden op en te ondersteunen bij het behalen en behouden van een gekwalificeerde positie op de arbeidsmarkt. Een eens verworven diploma is immers steeds minder een garantie op baanzekerheid. Iedereen moet zijn competenties actief onderhouden.

Beoogd resultaat van TRALL is daarom dat de Latijns-Amerikaanse universiteiten actief helpen om de competenties te verbeteren van de mensen die werken in het midden- en kleinbedrijf, het grootbedrijf of bij publieke instellingen. Europese universiteiten voorzien in de kennis en instrumenten die hiervoor nodig zijn.

De rol van Inholland in het project is gebaseerd op de kennis en expertise die de afgelopen jaren is opgebouwd rond de vormgeving en benutting van Levenlang Leren. Inholland leidt niet alleen studenten op tot innovatieve professionals, maar ondersteunt werkende professionals en werkzoekenden ook steeds meer bij hun kennisonderhoud en scholing om hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te optimaliseren.