Normal_3987

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool willen samen een zogeheten Energy Academy oprichten. Dat is een instituut waar alle bestaande onderzoeken, opleidingen en afstudeerrichtingen omtrent energie van beide instellingen worden samengebracht, zo meldt RTV Noord.

De Energy Academy moet ervoor zorgen dat Groningen het belangrijkste centrum op het gebied van energie-onderwijs van Nederland gaat worden. Het initiatief voor de Energy Academy wordt gesteund door het bedrijfsleven, door de provincie en de gemeente Groningen.

Volgens de initiatiefnemers is energiebedrijvigheid belangrijk voor de Noordelijke economie en is het van belang dat er hoogopgeleide werknemers en onderzoekers komen voor die sector. Momenteel komt 35% van de Nederlandse energieproductie al uit het noorden. En met de nieuwe energiecentrales in de Eemshaven zal een groot deel van de Nederlandse elektriciteit in Groningen worden opgewekt.

Het plan voor de Energy Academy zal dinsdag in Groningen worden aangeboden aan premier Rutte aldus de Groningse commissaris van de Koningin, Max van den Berg.