Aan het eind van de maand begint de Faculteit Economie en Management (FEM) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met het buddy-systeem 'Get In Touch With The Dutch'. Dat meldt Sensor.

Doel is om elke uitwisselingsstudent aan een Nederlandse student te koppelen. De Nederlandse student zal de exchange student wegwijs maken in de stad en op school.

Erna Helsen, directeur Internationale Relaties van de FEM legt uit: ‘We hebben hiervoor gekozen omdat internationale studenten hebben geklaagd dat ze alleen maar andere buitenlandse studenten tegenkomen, wat prima is, maar deze studenten komen ook naar Nederland om Nederlandse studenten te leren kennen.'

Grote internationale tak
Met het buddy-systeem hoopt Helsen een oplossing voor dit probleem te hebben gevonden.

Ze vervolgt: ‘Veel studenten en medewerkers bij de HAN beseffen niet dat de internationale tak van de FEM, bij buitenlandse studenten beter bekend als Arnhem Business School, jaarlijks 150 uitwisselingsstudenten heeft die hier voor een half jaar komen studeren. Daarnaast is er een constante groep van zo'n 600 internationale studenten die hier een complete studie volgen van vier jaar, of langer.'

Vijf buddies tekort
Vlak voor het begin van de halfjaarlijkse instroom wordt het buddy-systeem ingevoerd. Tijdens de International Fair, afgelopen november, konden Nederlandse studenten zich opgeven als buddy. ‘Sindsdien hebben we vijftien buddies gestrikt. Dat is net niet genoeg. We zouden er nog vijf kunnen gebruiken.