Normal_3974

Alle gebouwen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zetten op 4 februari 2011 de verwarming een streepje lager. Door mee te doen aan de landelijke Warme Truiendag wil de HAN bijdragen aan energiebewust gedrag.

In 2011 zal de HAN de opbrengst daarvan doneren aan een duurzame bestemming: lampen op zonne-energie voor kinderen in ontwikkelingsprojecten. Zo kunnen deze kinderen in de avonduren werken aan hun opleiding.

Warme Truiendag is een landelijke initiatief van de Vereniging Klimaatverbond Nederland. De dag wordt jaarlijks in februari gehouden. Dit is gekoppeld aan de datum 16 februari 2005, toen de Kyoto-overeenkomst in werking trad. In 2011 neemt de HAN voor de 2e keer deel aan deze actie.

Lampen op zonne-energie
Het College van Bestuur heeft aangegeven de opbrengst van de energiebesparing op 4 februari a.s. te schenken aan een duurzame bestemming: lampen op zonne-energie voor kinderen in ontwikkelingsprojecten.

Veel kinderen in de Derde Wereld leven in een omgeving waar geen elektriciteit voorhanden is. Zij hebben het vaak moeilijk om op school bij te blijven, omdat ze hun huiswerk alleen kunnen maken wanneer ze klaar zijn met andere taken, 's avonds als het al donker is.

De HAN dient met haar deelname aan deze 2e Warme Truiendag dus een 3e doel: met duurzame middelen bijdragen aan de opleiding van kinderen.