Fontysstudenten en -medewerkers van allerlei opleidingen uit Eindhoven, maar ook uit Tilburg en andere steden, zetten zich deze week in voor het Glazen Huis. Elke dag wordt er wel iets vanuit Fontys georganiseerd.

Gistermiddag kwamen studenten International Lifestyle Studies in actie. Midden op de markt legden ze een groot spandoek neer, waarna ze 1100 euro doneerden.

Maandag kwamen studenten van Fontys PABO Tilburg in actie. Ondanks de sneeuw en problemen op het spoor besloten studenten van groep 2b per trein het land in te trekken om geld in te zamelen. Onderweg stapten ze onder andere uit in Den Bosch, Nijmegen, Arnhem en Weert. Overal maakten ze foto's en collecteerden ze voor het Glazen Huis.

Maandag was tevens de finishdag van de rally Amsterdam-Dakar, waar Juriaan de Koeijer, Erik Vonk en Nick Kivits, drie studenten van de opleiding Commerciële Economie van Fontys Hogeschool Marketing Management aan deelnamen. Hun auto begaf het op het laatste moment en bleef dus achter in Spanje, maar de studenten keerden na drie weken gezond en wel terug in Eindhoven.

Na een tussenstop op de Fontyscampus Rachelsmolen werden ze door Giel Beelen ontvangen het Glazen Huis, waar ze maar liefst 26.731 euro konden overhandigen.

Ook vandaag staan er weer veel Glazen Huis-activiteiten op het programma. Om negen uur 's ochtends worden studenten van Fontys Hogeschool Communicatie bevrijd uit hun eigen glazen huis op de Fontyscampus Rachelsmolen, waar ze 72 uur non-stop aan communicatieopdrachten werkten.

's Middags is er een flashmob op de Markt van studenten van Fontys Hogeschool HRM & Psychologie. Ook op het Wilhelminaplein houden studenten van deze hogeschool allerlei activiteiten.

Vandaag wordt bovendien de opbrengst van eerdere Fontysacties naar het Glazen Huis gebracht. Studenten van Fontys Hogeschool Financieel Management gaan maar liefst achtduizend euro afgeven die ze inzamelden met diverse acties.

Daarnaast wordt nog twaalfduizend euro van andere acties afgegeven, zoals de Snorrenactie van Fontys Hogeschool ICT, de Fontysveiling en al het geld dat Fontysmedewerkers bijeenlegden door hun kerstpakket te doneren.

Hoeveel geld er uiteindelijk door Fontysstudenten en -medewerkers is ingezameld voor het Glazen Huis is nog niet bekend, maar vast staat dat er door heel veel mensen van veel verschillende opleidingen met groot enthousiasme een bijdrage is geleverd.