Op 15 december hebben Delta en Saxion een intentieverklaring ondertekend, waarin zij afspreken kennis- en methodiekontwikkeling te stimuleren op het gebied van arbeidsontplooiing.

Doelstelling van de samenwerking is te komen tot intensieve kennisgroei op onder meer het gebied van loopbaanontwikkeling & arbeidsintegratie, human resource management en toegepaste psychologie. Saxion verbindt deze kennis aan relevante onderzoeks- en onderwijsontwikkelingen binnen de Academie Mens en Arbeid. Delta verbindt dit met deskundigheidsbevordering van haar medewerkers.

De samenwerking heeft als belangrijkste uitgangspunten:

  • het wederzijds bevorderen van integratie van 'werken in de praktijk' en onderwijs
  • projecten hebben een innovatief karakter; doorlopend inspelend op trends en bewegingen zoals internationalisering
  • afstudeeropdrachten van studenten hebben vooral betrekking op breed meerjarig onderzoek. Hierbij ligt de focus de eerste jaren op het (afstudeer)onderwerp 'Samenwerking gericht op thema's als effectieve interventies in loopbaanontwikkeling, arbeidsintegratie en het stimuleren van levenslang leren'.

Delta
Delta is een sociale werkvoorziening die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunt bij het verkrijgen en behouden van een betaalde baan. Dat doet Delta door talentontwikkeling, training en het aanbieden van een grote variatie aan werkplekken in uiteenlopende branches, met uiteindelijk doel medewerkers met kennis en vaardigheden te laten uitstromen om zo regulier mogelijk te kunnen gaan werken.