Studenten van de Hogeschool Tio uit Amsterdam en Utrecht runnen voor een week een hotel tijdens de hotelpraktijkweek. Dit is in de week van 10 t/m14 januari 2011.

Na maanden van voorbereiding verzorgen zij alle aspecten van het managen van een hotel. Het inrichten van de receptie, het upgraden van de bar en het restaurant en ook de afdelingen personeelszaken, financieel en algemeen management zijn aanwezig. Ook zijn er studenten hard aan het werk op de evenementen-, workshop- en sponsorcommissie.

Het hotel draait geheel om passie. De thema's zijn iedere dag verschillend en bestaan uit vier liefdessteden: Amsterdam, Las Vegas, Parijs en Venetië.

Er zijn verschillende activiteiten en workshops per dag, gebaseerd op het thema van de dag. Zoals een workshop zakelijk flirten, een lezing voor het runnen van een hotel, workshop wijn proeven en een workshop pokeren.

Woensdag draait alles om Stichting YEBO. Stichting YEBO biedt hulp aan scholen in Zuid-Afrika om onderwijs te verbeteren. Dit doen ze door bouw van aula's, bibliotheken en keukens zodat de kinderen minstens één goede maaltijd per dag krijgen.