Een handvol gerenommeerde landelijke politici komt de komende weken op bezoek bij Avans Hogeschool. Minister Jan-Kees de Jager, Staatssecretaris Fred Teeven en Tweede Kamerlid Nebahat Albayrak gaan de studenten bijspijkeren, vooral op het gebied van Integrale Veiligheid en economie.

Als eerste geeft op maandag 20 december aanstaande Fred Teeven, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, acte de presence. Zijn masterclass is exclusief bedoeld voor studenten van de opleiding Integrale Veiligheid Breda, waarvan een select gezelschap voor de masterclass is samengesteld. Zij kunnen met de staatssecretaris rechtstreeks in discussie.

De zaal is ook gevuld met de ruim tweehonderd overige studenten van de opleiding, die als toehoorder aanwezig mogen zijn. "Zijn komst is zo uniek, dat we het zonde zouden vinden als de masterclass tot twintig studenten beperkt blijft", zegt Ad Schenkels, relatiemanager van de Bredase opleiding. Het thema wordt een actueel veiligheidsvraagstuk op nationaal niveau.

Vrouwelijk rolmodel
Tweede Kamerlid Nebahat Albayrak gaat op 24 januari het gesprek aan met alle vrouwelijke studenten die de opleiding Integrale Veiligheid rijk is. Dat heeft naast een inhoudelijke ook een strategische reden, meldt Schenkels.

"We zien in onze opleiding dat het aantal vrouwelijke studenten achterblijft bij het aantal mannelijke studenten. Door vrouwelijke rolmodellen naar Breda te halen, willen we dat vrouwen zich gesterkt voelen in deze opleiding. In het veiligheidsvraagstuk dat ze bespreekt, zal ze ook benoemen waar je als vrouwelijke professional mee te maken krijgt." Als toehoorders zijn alle overige studenten en docenten van de opleiding in de zaal aanwezig.

De speciale masterclasses passen binnen de opzet van de opleiding Integrale Veiligheid Breda om uitdagend en kwalitatief onderwijs te bieden. Daarom is er onder andere een apart programma voor excellente studenten, waarvoor periodiek talentvolle studenten worden geselecteerd. Specifiek voor deze groep zijn de masterclasses bedoeld.

Minister van Financiën
Als klap op de vuurpijl mag Avans op donderdag 24 februari de Minister van Financiën Jan-Kees de Jager verwelkomen. Dat gebeurt op een congres, waarbij het nieuwe lectoraat Finance & Sustainability wereldkundig wordt gemaakt. In dit lectoraat staan vragen rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. De Jager zal zijn spraakmakende ideeën en visie geven op de relatie tussen financiën en duurzaamheid.