RDM Campus heeft - na eerder al de Job Dura Prijs 2010 te hebben gewonnen - opnieuw een prijs gewonnen: de Publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs 2010. Dat meldt de Hogeschool Rotterdam.

Het publiek kon een keuze maken uit de 24 'meest indrukwekkende transformaties van de afgelopen drie jaar'. Ruim duizend Rotterdammers brachten hun stem uit en kozen uiteindelijk voor RDM Campus als winnaar. De tweede plaats werd gewonnen door de SS Rotterdam, de derde genomineerde die won was het Atlantic huis.

Het publiek noemde RDM Campus onder meer 'boegbeeld van Rotterdam, aangezien Rotterdam daar groot mee geworden is' en 'uniek hoe zo'n industrieel erfgoed behouden heeft kunnen blijven en hoe logisch en efficiënt hergebruikt'. Een ander publiekslid motiveerde zijn keuze met 'het project is van grote cultuurhistorische waarde voor de stad, het heeft een nieuwe bestemming gekregen die een spin-off heeft op de ontwikkeling van het omliggende gebied, en een uitgesproken innovatief karakter.'

De Rotterdam Architectuurprijs is een nieuwe prijs voor de stad Rotterdam. Het is een initiatief van de Gemeente Rotterdam en Stichting AIR om het architectuurklimaat in de stad verder te stimuleren. De prijs bestaat uit twee delen: een vakprijs, die beoordeeld wordt door een professionele jury en een publieksprijs. De vakprijs werd gewonnen door de Jan Prins en Willibrordschool.

De Rotterdam Architectuurprijs is de opvolger van de vroegere Bouwkwaliteitsprijs van de gemeente Rotterdam. De prijs wordt uitgereikt op basis van een driejaarlijkse cyclus waarin de prijs achtereenvolgens gewijd is aan woningbouw, utiliteitsbouw en een actueel thema. In 2010 was het thema ‘transformatie of hergebruik'.

RDM Campus is nu nog in de race voor nóg een prijs: het Havenbeeld 2010. De winnaar van deze prijs wordt op 30 december bekendgemaakt.

Lees ook: RDM Campus winnaar Job Dura Prijs 2010