Vijftien Britse studenten hebben naar mening van een aantal drugsgebruikers een droombaantje gevonden. Ze hebben zich voor een onderzoek laten inspuiten met de harddrug Ketamine en ze verdienden er ook nog driehonderd euro mee. Dat meldt dagblad de Telegraaf.

Een promovendus van Cambridge University beschreef de ervaring als 'verontrustend' en ‘eng'. Na een verhoging van de injectie begon een studente te hallucineren. "Ik had het geld op dat moment nodig", zegt de studente tegen The Sun.

John Mitchell, woordvoerder van Rehab Guide, een organisatie die zich inzet voor drugsverslaafden, vindt de studie een gevaarlijk spel. "Het kan mensen verslaafd maken aan de drug." Een aantal deelnemers gaf aan er niet nogmaals aan te beginnen.

De proefpersonen deden mee aan een psychiatrisch onderzoek. Met het zwaar verdovende middel, dat normaliter gebruikt wordt voor het verdoven van paarden, geloven sommigen mensen dat externe objecten deel zijn van het eigen lichaam.

Het onderzoek ‘Het verkennen van het effect van Ketamine op de ervaring van de gebruiker' wordt geleid door professor Paul Fletcher en studente Hannah Morgan.