Gisteravond is tijdens de award uitreiking van het werkgeversonderzoek Incompany 200 bekendgemaakt, dat Saxion in de categorie hoger onderwijs de nummer 1 positie heeft verworven. Met een overall score van 7,1 laat Saxion andere hogescholen en universiteiten achter zich.

Saxionmedewerkers hebben een positieve beleving van hun functie (7,2). Hieronder wordt de voldoening en uitdaging verstaan die men uit de baan haalt en de zelfstandigheid waarbinnen geopereerd mag worden. Het carrièreperspectief bij Saxion scoort nog iets beter (7,4). Hiertoe worden de opleidings- en doorgroeimogelijkheden, loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling gerekend.

Bestuursvoorzitter Wim Boomkamp van Saxion, die de prijs in ontvangst nam was ingenomen met de nummer 1 positie: "We zijn verguld met deze award, maar we beseffen ook, dat er altijd verbeteringen mogelijk zijn. We blijven er aan werken om een aantrekkelijke werkgever te zijn en te blijven. Tevreden medewerkers dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling en prestaties van studenten en dat heeft topprioriteit. Met onze profilering als beste werkgever zullen we ook aantrekkelijk blijven voor nieuwe docenten en medewerkers, die we voortdurend zoeken."

De top drie bestaat naast Saxion uit de Rijksuniversiteit Groningen (nr. 2) en de Vrije Universiteit (nr. 3). Daarna komen de Universiteit van Amsterdam, TU Delft, Erasmus Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam.