Op donderdag 2 december wordt dr. Kaj Morel als lector Identiteitsmarketing bij Saxion geinstalleerd. De rede die hij zal uitspreken in het Muziekcentrum Enschede heeft als titel: 'Identiteitsmarketing: bouwen op betekenis'.

De lectorale rede is opgebouwd rondom zijn stelling dat teveel organisaties tekort schieten in betekenis. `We hebben daarom andere marketing nodig die erkent dat betekenis het bestaansrecht vormt van elke organisatie en het fundament onder een toekomstbestendige samenleving. Deze andere marketing is identiteitsmarketing', aldus Kaj Morel.

Toolkit
De nieuwe lector gaat zich samen met de kenniskring van het lectoraat Identiteitsmarketing richten op het ontwikkelen van het vakgebied door middel van praktijkgericht onderzoek, onderwijs en publicaties. Enkele concrete onderzoeksprojecten zijn de ontwikkeling van een toolkit voor identiteitsmarketing, een identiteitsscan voor het MKB en het project rondom Betekenisvolle Zorg. Het laatstgenoemde project is er op gericht om er door toepassing van identiteitsmarketing voor te zorgen dat medewerkers in de zorg zich weer volledig kunnen identificeren met de zorg zoals die in hun ogen zou moeten zijn.

Broedplaats
Binnen Saxion ontwikkelt het lectoraat de studieroute Identiteitsmarketing en start het een `broedplaats' in samenwerking met het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. De broedplaats is een fysieke inloopruimte waarin studenten, kenniskring, docenten, bedrijven en medewerkers van Saxion en het Muziekkwartier bij elkaar komen en samenwerken.

Betekenisfabriek
Het lectoraat Identiteitsmarketing is verbonden aan de academie Marketing & International Management en maakt deel uit van het Saxion Kenniscentrum Innovatie en Ondernemerschap. Naast zijn aanstelling bij Saxion is Morel medeoprichter van de Betekenisfabriek en werkzaam als identiteitsmarketeer bij Mercurius Identiteitsmarketing. Zijn belangrijkste publicatie tot nu toe is het eerste boek over identiteitsmarketing, dat verschenen in augustus 2010: `Identiteitsmarketing. Waarom wij bestaan'.

De lectorale rede vindt plaats in het Muziekcentrum Enschede (Noorderhagen 27, Enschede) en start om 14.00 uur met inloop. De rede start om 14.20 uur.