In mei 2011 zal de Nederlandse Film en Televisie Academie haar eerste 3D-film presenteren. Het initiatief is genomen door 3 productiestudenten: Niek Teunissen, Casper Eskes en Wim Boven.

Na het enorme succes van de film Avatar leek het deze studenten verstandig en leuk om zich te verdiepen in deze nieuwe manier van films maken. Wim Boven: "Natuurlijk is het erg interessant om hiermee tijdens je studie al eens in aanraking te komen, en het feit dat we de eerste zijn op de Film Academie maakt het natuurlijk extra spannend."

Volgens de studenten bestaat de kans dat we over 5 jaar alles in 3D zien; zowel thuis als in de bioscoop. Hierop anticiperend zijn ze begonnen aan deze gewaagde productie. Ze hopen hier uiteraard een goede stap te nemen in de toekomst van film.

Met de tragikomische film proberen de studenten een verhaal te vertellen over al het oude dat uiteindelijk plaats moet maken voor het nieuwe. Het verhaal gaat over een uitgerangeerde goochelaar. Jarenlang was hij de frontman, totdat hij plaats moest maken voor een ‘gehyped' biggetje. Hierdoor zit er voor de goochelaar niets anders op dan een laatste ‘spetterende' truc te doen die niemand ooit nog zal vergeten.

Bij het schrijven van het scenario is er goed rekening gehouden met de toevoeging van 3D. Zowel op visueel als inhoudelijk vlak. "Visueel gaan we natuurlijk proberen om de 3D mogelijkheden zo optimaal mogelijk tot zijn recht te laten komen. Maar we willen 3D ook inhoudelijk als toevoeging gebruiken."

Bron: Nieuwsbank.nl