Acht Avansstudenten zijn betrokken bij de ontwikkeling van een verpakking voor bloembollen die in de grond afgebroken wordt. Het prototype won onlangs een innovatieprijs.

Het product heet ‘ABulbC'. Het bestaat uit drie tulpenbollen in een verpakking van biopolymeren. De verpakking is volledig afbreekbaar, dus de bloembollen kunnen tegelijk met de verpakking de grond in. Het idee won een innovatieprijs: de Design Pressure Cooker (DPC) Groen.

Minor Biopolymeren
Vier studenten Werktuigbouwkunde en vier studenten Chemische Technologie werkten mee aan de ontwikkeling van het product. Zij volgen op dit moment op Avans in Breda de minor Biopolymeren. In het kader van die minor werken zij al sinds september aan een afbreekbare verpakking, in opdracht van ondernemer Harry Keijzer en zijn bedrijf Imperial Ventures bv.

Samen met Keijzer en ontwerper Paul Hendrikx van Studio Mango uit Breda, maakten de studenten een prototype van ABulbC. Tijdens de wedstrijddag van DPC Groen, eind november, werkten de verschillende partijen concreet aan de ontwerpvraag. Aan het einde van de dag lag er een prototype en een display voor ABulbC.

Het team met de Avansstudenten versloeg elf andere teams van ontwerpers en ondernemers. De producten moesten allemaal iets met duurzaamheid te maken hebben.

De jury oordeelde dat zowel de technologie als de marktkans van ABulbC veelbelovend zijn.

Bron: AllePersberichten.nl