Week 13: eigen bijdrage kinderopvang teruggestort, examens geschrapt & thuisonderwijs

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: eigen bijdrage kinderopvang wordt teruggestort via kinderopvangorganisaties, de centrale eindexamens voor leerlingen in het voortgezet onderwijs gaan dit jaar niet door en Kidsweek, Schooltv en SLO bundelen hun krachten en werken samen om thuisonderwijs aan leerlingen uit groep 5 tot en met 8 te ondersteunen.

Maandag: Eigen bijdrage kinderopvang wordt teruggestort via kinderopvangorganisaties

De ouders die hun kind(eren) vanwege de coronacrisis tijdelijk niet naar de kinderopvang of bso kunnen brengen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun geld terug. Dat geldt ook voor ouders die nu aan het werk zijn en cruciaal werk verrichten. 
 

Dinsdag: Centrale eindexamens middelbare scholieren geschrapt door coronacrisis

De centrale eindexamens voor leerlingen in het voortgezet onderwijs gaan dit jaar niet door. Ze kunnen na de zomer gewoon naar het mbo, de hogeschool of de universiteit, bevestigen bronnen in Den Haag. Het halen van de schoolexamens, die leerlingen ter voorbereiding op de landelijke examens hebben gemaakt, is genoeg voor een diploma.
 

Woensdag: Speciaal crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis

Er is een speciaal crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis, om hen snel te helpen met spullen die nú noodzakelijk zijn. Zo kunnen deze kinderen in deze ingrijpende periode leren of even ontspannen, zodat de stress wat afneemt.
 

Donderdag: Kidsweek, Schooltv en SLO slaan handen ineen voor thuisonderwijs

De scholen zijn dicht maar het onderwijs gaat door. Er zijn online talloze lesideeën te vinden maar hoe zorg je er voor dat van al deze ideeën goed onderwijs kan worden gemaakt? Kidsweek, Schooltv en SLO bundelen hun krachten en werken samen om thuisonderwijs aan leerlingen uit groep 5 tot en met 8 te ondersteunen.
 

Vrijdag: Mbo- scholen krijgen toestemming alternatieve examens aan te biden 

Mbo-docenten die vanwege de sluiting van de scholen op praktische problemen stuiten bij het beoordelen van stages of het afnemen van praktijkexamens, krijgen van het ministerie van Onderwijs toestemming om alternatieve mogelijkheden te gebruiken bij toetsing en beoordeling.
 
Door: Nationale Onderwijsgids