Normal_laptop__typen__solliciteren__bloggen__verslag__huiswerk__student

Softwarebedrijf AFAS en opleider YoungCapital NEXT starten op 5 september de nieuwe hbo-opleiding Bedrijfskundige Informatica tot AFAS Succesbeheerder. Met de geaccrediteerde opleiding dichten de beide bedrijven de kloof tussen het reguliere onderwijs en het bedrijfsleven, dat vraagt om meer technisch en gerichter opgeleide medewerkers. Studenten beginnen daarom direct met het opdoen van werkervaring en eindigen de opleiding met baangarantie. De eerste klas start met twaalf studenten. Dit melden AFAS en YoungCapital NEXT.

De studenten aan de hbo-opleiding tot Succesbeheerder volgen een betaalde voltijdopleiding, maar krijgen slechts een deel van de veertig uur college. In plaats daarvan kent de opleiding een intensieve start met een fulltime bootcamp van drie maanden. Met die kennisvoorsprong op het reguliere onderwijs gaan de studenten vervolgens direct de arbeidsmarkt op en gaan ze vier dagen per week aan het werk bij klanten van AFAS. Hier worden ze verantwoordelijk voor het optimaliseren en beheren van bedrijfsprocessen en verandermanagement met behulp van AFAS Software. Een dag per week blijft daarnaast gereserveerd voor het volgen van colleges en het maken van praktijkopdrachten. De vakken die ze volgen zijn bijvoorbeeld Basis bedrijfsprocessen, Service & Operation, Basis informatiesystemen en Basis infrastructuur. 
 

Mismatch verkleinen

YoungCapital NEXT en AFAS hebben deze nieuwe opleiding in de markt gezet, omdat ze zien dat er te weinig kennis is in het goed beheren van bedrijfsprocessen, verandermanagement en optimalisaties binnen de organisaties. "Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel medewerkers (groei)kansen laten liggen om te kunnen voldoen aan de uitdagingen van organisaties. Dit speelt met name in de ICT. Door als opleider en opdrachtgever samen te werken, geven we invulling te geven aan onze maatschappelijke rol en die mismatch te verkleinen", zegt Bas van der Veldt, CEO van AFAS.  
 
"Bij YoungCapital NEXT merken we ook dat het reguliere onderwijs niet snel genoeg innoveert”, zegt Maurice Peeters, Director YoungCapital NEXT. "Hierdoor ontbreekt het afgestudeerden aan de juiste kennis en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om een goede start te kunnen maken op de arbeidsmarkt. Met de opleiding tot Succesbeheerder leren studenten de skills die ze nodig hebben en passen die direct toe in de praktijk.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids