Normal_kamer__studentenkamer

De ontwikkeling van het project Ypenburgbocht is weer een stap dichterbij gekomen. Halverwege juli werden onder andere de gronduitgifteovereenkomst en ontwikkelovereenkomst ondertekend. Hiermee kan de verdere procedure worden opgestart voor de bouw van 392 studentenwooneenheden met parkeergelegenheid en openbare voorzieningen. Dit meldt gemeente Leiden.

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen): “We hebben in Leiden een enorm tekort aan betaalbare studentenwoningen. Er is de komende jaren behoefte aan zo’n 2700 extra studentenkamers. Ik ben dan ook erg blij met deze ontwikkeling. We voegen met het project in één keer 392 studentenwooneenheden toe aan de stad. Dat is bijna 15 procent van wat we nodig hebben.”
 
Mark Niersman: “De studentenwoningen zijn zeer geschikt voor internationale studenten. In het complex komen voorzieningen als een wasserette, gym en lobby. De kamer worden gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd en zijn meer dan compleet, met zelfs een keuken, douche, toilet, maar ook bijvoorbeeld potten en pannen.”
 
In mei was er een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners en andere belangstellenden. De tijdens de avond opgehaalde reacties zijn, voor zover mogelijk, verwerkt in het plan. Dit plan wordt in het laatste kwartaal van dit jaar ter visie gelegd. De mogelijke omgevingsvergunning wordt vervolgens het 1e of 2e kwartaal 2020 verleend, waarna er echt gebouwd kan gaan worden. 
Door: Nationale Onderwijsgids