Normal_ingrid_van_engelshoven__cropped_

Toske Andreoli van de Rijksuniversiteit Groningen is de winnaar geworden van de hoger onderwijs scriptieprijs 2019. Dit is vrijdag tijdens het VVD-LSVb onderwijscafé bekend gemaakt. Andreoli beschrijft in haar scriptie wat het betekent om student te zijn anno 2019. Ze ontving de prijs, een tablet, uit handen van minister Van Engelshoven van Onderwijs. Dit meldt de LSVb.

Andreoli beschrijft in haar scriptie wat het betekent om student te zijn anno 2019. Ze benadrukt dat er meer begrip moet komen voor de psychologische druk van studenten en dat dit niet langer als een persoonlijke aangelegenheid en verantwoordelijkheid moet worden gezien maar juist ook als een van de instelling. 
 
Voorzitter Landelijke Studentenvakbond (LSVb), Carline van Breugel: “We zijn blij dat Toskes ijzersterke scriptie middels de scriptieprijs een podium krijgt. Haar visie op de rol van de instelling met betrekking tot de psychologische druk van de student ondersteunen wij volledig. Psychologische druk is niet alleen het probleem van een individu maar een probleem van ons gehele onderwijssysteem”.
 
Toske Andreoli heeft niet alleen een tablet gewonnen maar krijgt ook de kans om in gesprek te gaan met de minister Van Engelshoven. Toske Andreoli: ‘’Ik ben heel blij en vereerd met deze prijs. Ik hoop op deze manier bij te kunnen dragen aan een bredere visie op het functioneren van studenten.” Ingrid van Engelshoven: “Ik feliciteer Toske Andreoli met het winnen van de LSVb-scriptieprijs, een goed onderzoek over een belangrijk onderwerp: sociale cohesie en studiedruk onder studenten.”
 
Jaarlijks selecteert de jury bestaande uit vier experts uit het hoger onderwijs de beste scripties over het hoger onderwijs, geschreven door studenten uit hbo en wo. Dit jaar waren naast Toske Andreoli ook Anne Klarenbeek (Saxion) en Floris Berckel-Smit (Vrije Universiteit) genomineerd voor de LSVb-scriptieprijs 2019.
 
Door: Nationale Onderwijsgids