Normal_onderhandelingen__handen_schudden

Ondernemen is een vak dat door iedereen te leren is: dat is de gedachte achter de introductie van de eerste, en enige, post-hbo opleiding Ondernemen van Nederland. Tijdens deze 18 maanden durende opleiding maken zelfstandigen zich het ondernemersvak op een praktijkgerichte manier eigen. Hoewel het lijkt alsof iedereen druk is met innoveren en successen vieren, is de harde waarheid dat een stabiele en gedegen basis nog altijd de voorwaarde is voor lange termijn succes als ondernemer. Dat begint met het leren van de juiste ondernemersvaardigheden. Dit meldt Zakelijk Succes Academie.

Wie de basis op orde heeft maakt (financiële) ruimte voor innovatie en creativiteit en kan zich zo onderscheiden van de groeiende concurrentie. Het bepalen van focus, het sturen op cijfers en het optimaliseren van processen zijn daarom enkele competenties die centraal staan bij de studie. Tijdens de opleiding leert men op een praktische manier succesvoller te ondernemen. De post-hbo opleiding bestaat daarom grotendeels uit studiedagen waarin men samen met andere ondernemers les krijgt en aan projecten werkt. Alle docenten aan de opleiding zijn ervaringsdeskundigen op hun eigen vakgebied.
 
Voor meer informatie over de post-hbo opleiding Ondernemen kijk op www.zakelijksucces.nl/opleidingen/ondernemersopleiding/.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids