Normal_politie__rug_agent_1556940a

Een 20-jarige buitenlandse studente van NHL Stenden Hogeschool in Emmen is maandagochtend neergestoken. De vrouw raakte zwaargewond en is later overleden. De politie heeft hiervoor een 21-jarige student aangehouden, eveneens student aan de hogeschool. Studenten en docenten van NHL Stenden Hogeschool hebben met verslagenheid gereageerd. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Het incident vond in de vroege ochtend plaats in een appartement van een complex waar meerdere buitenlandse studenten zouden wonen. Het slachtoffer is een 20-jarige student uit Duitsland. Zij werd rond half 6 uit de woning gehaald en overleed later aan haar verwondingen. De politie heeft niet lang erna een 21-jarige verdachte aangehouden. Hij blijkt eveneens een internationale student te zijn, afkomstig uit Italië. 
 
Zowel het slachtoffer als de verdachte studeerden aan NHL Stenden Hogeschool. De studenten werden opgeroepen om naar school te komen, waar hen het nieuws werd verteld. Verslagenheid en ontzetting voerden de boventoon. “We leven mee en proberen andere studenten en docenten zo goed mogelijk te begeleiden’’, aldus een woordvoerder van NHL Stenden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids