Normal_rss_entry-143443

Een twintigjarige student uit Beilen voelde zich zo bedreigd dat hij een uur later zelfmoord pleegde op de A28 bij zijn woonplaats. Tegen de bedreiger, een 23-jarige man uit Ulft (Gelderland), heeft het Openbaar Ministerie drie jaar cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Wouter A. chanteerde in 2016 en vorig jaar meerdere mensen met naaktfoto's of seksueel getinte filmpjes die ze zelf naar hem hadden geappt. Dit melden ANP en het AD.

A. deed zich via datingapp Tinder voor als een jonge vrouw. Als hij eenmaal contact met een man had gelegd, verplaatste het gesprek zich naar WhatsApp. Daar stuurde hij het in een seksuele richting en vroeg om naaktfoto's of -beelden. Zodra hij die had dreigde A. ze openbaar te maken als de slachtoffers niet binnen tien minuten iTunes-kaarten of vergelijkbare prepaid creditkaarten voor hem kochten.
 
De student uit Beilen kwam ook met de 'vrouw' in contact. Het slachtoffer kreeg een bericht dat de naaktbeelden die hij had verstuurd op de Hanzehogeschool in Groningen zouden worden verspreid als hij niet 100 euro zou overmaken. Na twee keer te hebben betaald gaf de student aan dat hij geen geld had, en schreef hij ook aan de verdachte dat hij een einde aan zijn leven zou maken. Na een nieuwe bedreiging sprong de student voor het verkeer op de A28.
 
De verdachte bekende bij de politie dat hij zo'n honderd slachtoffers heeft gemaakt in drie jaar tijd. Zes deden aangifte. A. gebruikte het geld dat hij kreeg om online te kunnen gokken en gamen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids